10 شهر برتر جهان برای زندگی در سال 2022 معرفی شدند/تصاویر


مجله گلوبال فاینانس به تازگی رتبه بندی بهترین شهرهای جهان برای زندگی در سال 2022 را منتشر کرده است. این مجله بر روی هشت پارامتر مختلف تمرکز دارد که کیفیت زندگی افراد ساکن در مناطق شهری مانند اقتصاد، تحقیق و توسعه، فرهنگی را محاسبه و مقایسه می کند. تعامل، فناوری، محیط زیست، دسترسی به امکانات، قابلیت حیات و جمعیت. امسال، تعداد تلفات ناشی از بیماری کووید-19 به ازای هر هزار نفر نیز برای هر کشور در نظر گرفته شده است.

این رتبه بندی نشان دهنده واقعیت جدیدی است که ما اکنون در آن زندگی می کنیم. شش عامل اول (قدرت اقتصادی، تحقیق و توسعه، تعامل فرهنگی، دوام، محیط زیست و دسترسی به امکانات) شاخص های قدرت شهری جهانی هستند. این پژوهش با ارائه تعداد زیادی امتیاز و جنبه های مختلف زندگی شهری اعم از عوامل فرهنگی، فناوری، محیطی و اقتصادی را به صورت کمی در نظر گرفته است. علاوه بر این داده ها، این رتبه بندی از داده های رشد جمعیت Macrotrends و ترکیبی از نرخ مرگ و میر عروق کرونر در دانشگاه جان هاپکینز و Statista استفاده می کند. در واقع این فهرست به دنبال دیدگاهی کامل است و معیارهای سنتی را با معیارهای جدید ترکیب می کند.

تغییر روش رتبه بندی از سال 2020

تأثیر کووید-19 بر جمعیت جهان در سال 2022 مانند سال 2020 نیست که این همه گیری شروع شد. پس از اپیدمی سال 1918، کرونا در حال حاضر بومی گونه انسان است، همانطور که ویروس آنفولانزا نیز وجود دارد. بر این اساس، تأثیر کرونا در رتبه‌بندی از سه به دو کاهش یافته است. تولید ناخالص داخلی سرانه نیز به عنوان عاملی در رتبه بندی حذف شده است، زیرا قبلاً در ارزیابی اقتصادی لحاظ شده است. آخرین تغییر، گنجاندن رشد جمعیت به عنوان یک عامل است. از آنجایی که این بیماری رشد جمعیت را در سراسر جهان کند کرد، مشخص شد که رشد جمعیت نشانه زندگی سالم شهری است.

چهار شهر از ده شهر زیر در آسیا و سه شهر در قاره اروپا قرار دارند.

اما ده بهترین شهر دنیا به ترتیب عبارتند از:

1- لندن، انگلستان

لندن با نمرات بالا در همه مؤلفه ها به جز کووید-19 در صدر فهرست قرار دارد. بریتانیا از ابتدای اپیدمی تا ژانویه 2022 شاهد افزایش قابل توجهی در تعداد موارد ابتلا بوده است. اما شهر لندن به دلیل نمرات بالای خود از نظر فرهنگی، دسترسی به امکانات و رشد فوق‌العاده جمعیت، این جایگاه را دارد.

فرود آمدن

2. توکیو، ژاپن

این شهر دومین شهر پرجمعیت جهان در سال 2022 است. توکیو علاوه بر امتیاز بالا در Quaid-19، امتیاز بالایی در دسترسی به حمل و نقل عمومی، تحقیق و توسعه در زمینه های مختلف فناوری دارد. اما در یک زمینه کلیدی ضعف دارد: رشد جمعیت. توکیو یکی از معدود شهرهایی است که در سال گذشته کاهش جمعیت را تجربه کرده است.

توکیو

3- شانگهای چین

براساس استانداردهای سنتی، شانگهای در این دسته قرار نمی گیرد زیرا از نظر قدرت اقتصادی، اهمیت فرهنگی و امنیت محیطی امتیاز بالایی کسب نکرده است. نرخ بسیار پایین مرگ و میر ناشی از کرونا چین را به دلیل سیاست صفر کوئید و افزایش رشد جمعیت، از سایر کشورها جدا کرده است.

شانگهای

4- سنگاپور، جمهوری سنگاپور

سنگاپور نقاط قوت مشابهی با سایر شهرهای آسیایی در ده کشور برتر امسال دارد. از نظر قدرت اقتصادی، اهمیت فرهنگی و ایمنی محیط زیست در حد متوسط ​​ارزیابی شده است و همچنین مرگ و میر سرانه را با موفقیت کاهش داده است. سرانه از کووید-19.

سنگاپور

5. ملبورن، استرالیا

ملبورن در رتبه بندی سال 2020 از نظر بالاترین امتیاز زیست محیطی در رتبه پنجم قرار دارد. این شهر نه تنها دستورالعمل های سختگیرانه ای برای ردیابی انتشار گاز دی اکسید کربن صفر دارد، بلکه گروه های مختلف در شهر مسیرهای قانونی را برای استانداردهای سختگیرانه زیست محیطی دنبال می کنند. ملبورن نیز علیرغم اپیدمی، رشد جمعیت قابل توجهی را تجربه کرده است.

ملبورن

6. سیدنی، استرالیا

بندر سیدنی پس از ملبورن در جایگاه ششم قرار دارد. جالب اینجاست که این دو نقاط قوت مشترکی از جمله امنیت محیطی و رشد اقتصادی دارند. قرنطینه‌های دولتی استرالیا همچنین توانستند سرانه مرگ و میر ناشی از کرونا را کاهش دهند. ساکن شهر

سیدنی

7- پاریس، فرانسه

پاریس اخیراً از نرخ مرگ و میر همه گیر رنج می برد که بالاتر از میانگین جهانی بود. رشد جمعیت پاریس نیز در سال جاری کاهش یافته است. با این حال، این شهر در معیارهای سنتی مانند اهمیت فرهنگی و زنده بودن برتر است.

پاریس

8- پکن، چین

صعود پکن به ده شهر برتر برای زندگی تعجب آور است زیرا در سال 2020 رتبه 22 را به خود اختصاص داد. این شهر از نظر زیست پذیری و سطوح بالای آلودگی در ایمنی محیط زیست امتیاز ضعیفی دارد. پکن از مرگ و میر کمتر ناشی از کرونا و افزایش 2 درصدی جمعیت نسبت به سال قبل بهره مند شده است. اگرچه این شهر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند، اما همچنان در حال رشد و توسعه است.

پکن

9- نیویورک، آمریکا

شهر نیویورک به دلیل اقتصاد قوی، توجه ویژه به فرهنگ و تحقیق و توسعه، تنها شهر آمریکا در رتبه بندی امسال است. این شهر از رتبه چهارم در سال 2020 به مقام نهم امسال سقوط کرده است. همچنین به دلیل نرخ بسیار بالای مرگ و میر ناشی از همه گیری و هزینه های سرسام آور زندگی در این شهر ایجاد می شود.

نیویورک

10. آمستردام، هلند

آمستردام به دلیل مقیاس پذیری و در دسترس بودن، از رتبه چهاردهم در رتبه بندی سال 2020 به رتبه دهم با امتیازهای بالاتر نسبت به سایر شهرهای اروپایی مانند وین، برلین و کپنهاگ رسیده است. البته، زندگی در آمستردام نسبت به رقبای اروپایی آن ارزان‌تر است و انواع مختلفی از حمل‌ونقل در این شهر وجود دارد.

آمستردام

دیدگاهتان را بنویسید